Skip to main content

Producten voor blinden en slechtzienden
Produits pour les aveugles et les malvoyants
Products for the blind and visually impaired

Welkom bij KOBA Vision!

KOBA Vision adviseert, verkoopt en produceert hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn we specialist in leesoplossingen en hulpmiddelen om uw zelfstandigheid te bewaren. U bent steeds welkom in onze locaties te Gent, Leopoldsburg of Nijvel.

Ons assortiment bevat hoogwaardige producten van handloepen tot voorleesloepen, brailleleesregels en software.

Door eigen ontwikkeling en productie zijn we gespecialiseerd in beeldschermloepen, voorleesloepen en voorleesapparaten op maat. Zo vindt u bij ons loepen met een klein of groot scherm dat perfect bij uw gezichtsveld past!

 Voorleesloepen Vocatex

VoorleesloepDe Vocatex is een Full HD sprekende beeldschermloep die teksten en foto’s haarscherp vergroot. Gecombineerd met deingebouwde voorleesfunctie leest de Vocatex zelfs alle gedrukte teksten voor. Ideaal om met plezier de krant en tijdschriften te lezen of te laten voorlezen.

Voorleesapparaten EasyReader

VoorleestoestelDe EasyReader is een toestel dat teksten snel en nauwkeurig voorleest. De post, tijdschriften, kranten of boeken, binnen enkele seconden luistert u naar al uw gedrukte teksten met een natuurlijke stem.

Beeldschermloepen

BeeldschermloepOnze Full HD beeldschermloepen vergroten teksten en foto’s haarscherp. Ideaal om de krant en tijdschriften te lezen.

KOBA Vision helpt u…

… om het maximale uit uw restzicht te halen. Maak gebruik van onze ervaring, ons advies en ons uitgebreid productassortiment. Zodat u niet een beetje, maar optimaal kan zien. – Dat is onze belofte.

We weten waarover we het hebben

Ons team bestaat uit slechtziende medewerkers. We hebben meer dan 30 jaar ervaring en expertise.

Proefplaatsingen

Een aantal producten kunnen thuis of op het werk uitgeprobeerd worden. We stellen u graag vrijblijvend een toestel ter beschikking.

Ondersteuning

We helpen u bij het gebruik van onze producten. Of u nu éénmaal of meermaals beroep op onze expertise wil doen, wij staan voor u klaar.

 

25, 26 en 27 april 2019

FLANDERS EXPO GENT (samen met de Reva-beurs)

Vraag hier uw gratis toegangskaart aangeboden door KOBA Vision aan!

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

GSM BlindShell Classic

Blindshell Classic stemgestuurde Nederlandssprekende tripleband GSM voor blinden, slechtzienden en senioren met zwarte toetsen en witte cijfers, eenvoudige bediening met spraakweergave van alle toepassingen, verlicht toetsenbord met groot verlicht scherm van 74 x 50 mm, tekst en contrast aanpasbaar, noodoproepen en gelokaliseerde SMS-berichten via SOS snelkiestoets, bediening door spraakcommando's waaronder bellen van contacten, belangrijkste functies: bellen, SMS, contacten, kalender, alarm, rekenmachine, kleurendetector, labelherkenning en lokalisatie, aanpasbare intonatie en snelheid van spraaksynthese, gewicht 111 gram, afmetingen 133 x 58 x 19 mm, kleur zwart, incl. oortelefoon, 24 labels, USB-kabel met wandadapter, simlockvrij.

 

€ 369,00

Clover 7S HD

 

 • Groot contrastrijk 7" LED scherm
 • Eenvoudig in gebruik door grote voelbare knoppen
 • Vergroting van 2,4x tot 30x
 • HD beeldkwaliteit voor haarscherpe beelden
 • Voor dichtbij en veraf
 • Beeldvastzetfunctie

€ 995,00

De Clover 7S HD is een draagbare elektronische beeldschermloep met groot 7" scherm. Dankzij het grote 7” scherm en zijn HD camera krijgt u een uiterst scherp en helder beeld, zelfs in de kleinste vergrotingen. Het tablet formaat geeft het toestel een uniek design dat gemakkelijk mee te nemen is.

IrisVision

IrisVision is een draagbare elektronische vergrotingsbril om te lezen, te knutselen en TV te kijken. Het toestel is ontwikkeld op het meest geavanceerde mobiele virtual reality (VR) -platform. De IrisVision stelt mensen met aandoeningen zoals Macula Degeneratie in staat om duidelijk te zien in alle aspecten van het dagelijks leven, met een toonaangevend 70° gezichtsveld en instelbare IrisBubble™-weergave.

Camerabril voorleestoestel Orcam

De OrCam is een draagbare camerabril om snel en intuïtief teksten te laten voorlezen in real-time. De Orcam gebruikt een kleine camera gemonteerd op een bril. Door een tekst met de vinger aan te wijzen worden documenten, etiketten, kranten, tijdschriften, straatnaamborden, computerschermen, tekst op smartphones, e-mails en meer via een discrete luidspreker hardop gelezen. Het toestel werkt op plaatsen zonder internetverbinding of stopcontact. Het is draagbaar, discreet, geavanceerd en gebruiksvriendelijk!

Nieuw OrCam 2.0

 • Volledig draadloos: klein apparaat op het beentje van de bril
 • Voorlezen (MyReader), gezichtsherkenning, productherkenning, bankbiljetkerkenning, kleurendetector, sprekende horloge (MyEye)
 • Gewicht van 22,5 gram
 • Ingebouwde LED verlichting voor gebruik in donkere omgeving
 • Gemakkelijk te bevestigen met magneetcontacten op de bril, zowel links als rechts
 • Ingebouwde HD mini luidspreker
 • Touchbediening
 • Wi-Fi software updates

Clavier rétro-éclairé à Grands Caractères Logic Keyboard (blanc sur noir) - Windows
Connectiviteit: USB
Besturingssysteem: Windows

Verlicht toetsenbord met grote, contrastrijke witte letters op zwarte achergrond van het merk Logic Keyboard. De witte letters hebben een achtergrondsverlichting die ingesteld kan worden.

AZERTY België, Windows indeling, USB-aansluiting.

Brailleleesregel Handy Tech Actilino

De Actilino is een super compacte 16 cellen brailleleesregel met notitiemogelijkheden. Braille wordt via de cellen weergegeven maar ook spraak kan met de ingebouwde luidspreker beluisterd worden. De Actilino heeft een stil brailletoetsenbord om apparaten te bedienen en om notities te nemen. Met de ingebouwde microfoon kan de Actilino zelfs gesprekken via Skype, FaceTime en WhatsApp maken. Actilino beschikt over de gepatenteerde ATC technologie (Active Tactile Control) om automatisch te lezen. De regel scrolt automatisch door op het einde van de leeslijn. Kortom de Actilino is een compacte alleskunner voor onderweg, op het werk, op school of thuis.

Voorleesapparaat EasyReader

Het voorleesapparaat dat teksten snel en nauwkeurig voorleest!

Nu met 3 Vlaamse stemmen: Ellen, Jeroen en Zoë!

Video: Klik in het midden op de pijl om de video te starten.

Columbia

De Viewplus Columbia is een snelle brailleprinter die goed en duidelijk met 100 karakters per seconde afdrukt. Bijkomend print de Columbia dubbelzijdig. De ViewPlus braille printers worden geleverd met Tiger Software Suite. Deze software maakt het omzetten van tekst naar braille erg eenvoudig. In Microsoft Word documenten drukt rechtstreeks af zonder eerst manueel om te zetten naar braille. De printer is ook compatibel met Duxbury en andere braille software.

Specificaties

 • Printsnelheid: 100 karakters/sec.
 • Printmodus: Enkelzijdig of dubbelzijdig
 • Hoogte Braille punten: 3 hoogtes
 • Positie Braille punt: Aan te passen naar 5 internationale normen
 • Resolutie reliëfprint: 100 dpi
 • Minimale Braille punt afstand: 1,49mm
 • Hoogte reliëfpunten: 7 niveaus
 • Papier breedte: 176 tot 292 mm
 • Gewicht papier: 90 tot 200 g/m2
 • Papierinvoer: Kettingpapier
 • Aansluiting: 1 USB (1.1, 2.0), Ethernet
 • Besturingssysteem: Windows XP, 7, 8, 8.1, 10 & Mac OS 10.9
 • Afmetingen: H x B x D = 158 x 557 x 275 mm
 • Gewicht: 9 kg
 • Geluidsniveau: 75 dB

€ 3.295,00

Beeldschermloep Iris 27

De budgetvriendelijke Full HD beeldschermloep met levendige kleuren en uitmuntende beeldkwaliteit! Ontwikkeld en geproduceerd in België!

De KOBA Vision Iris is de ideale partner om te lezen, foto's te bekijken, te schrijven en te knutselen en dit alles met een haarscherpe vergroting.

 • Ideaal om elke dag de krant, briefwisseling, boeken, tijdschriften te lezen
 • Groot 27" scherm (69 cm)
 • Haarscherpe Full HD vergroting
 • Hoogcontrast met verschillende kleurencombinaties
 • Automatische beeldregeling
 • Eenvoudig te bedienen
 • LED verlichting

€ 1.695,00

Thermometer

De Beurer FT70 is een multifunctionele thermometer! Deze thermometer meet de temperatuur via het oor, voorhoofd en in vloeistof. De meter heeft een spraakfunctie in 6 talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Frans, Russisch en Turks).

€ 80,00

GSM MiniVision

De GSM KAPSYS MiniVision is een mobiele telefoon die alle teksten en berichten op het scherm uitspreekt met de Vlaamse stem Ellen. De telefoon is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een klassiek toetsenbord met voelbare knoppen. Het toestel is specifiek ontwikkeld voor slechtziende en blinde gebruikers. Berichten en contacten aanmaken kan zowel door te dicteren of door ze in te typen met het toetsenbord. Samen met de spraakfunctie en de voelbare knoppen in hoog contrast is het toestel zeer eenvoudig voor dagelijks gebruik.

 

€ 369,00

KOBA Vision verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring. Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, kunt u terecht op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Verwerkingsdoeleinden

KOBA Vision verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten voor klant en- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame).

Rechtsgrond(en) van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1:

 • (a) Toestemming;
 • (b) Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst;
 • (c) Noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting;
 • (f) Noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belang om te ondernemen

van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. a) (toestemming), heeft de klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.

Overmaken aan derden

Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met andere organisaties die rechtstreeks of onrechtstreeks met KOBA Vision verbonden zijn of met enige andere partner van KOBA Vision.

KOBA Vision garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens.

Bewaarperiode

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).

Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (f), met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:

 • zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of
 • een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.;

Direct marketing

De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing.

Klacht

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.).

 

Wil u deze nieuwe toestellen graag ontdekken en persoonlijk uittesten?
Kom dan naar onze demodagen:

Kortrijk: dinsdag 5 juni 2018 van 13u00 tot 16u30
Vlaamsoogpunt Kortrijk, Lange Munteplein 1, 8500 Kortrijk

Brussel: woensdag 6 juni 2018 van 13u00 tot 16u30
Brailleliga Brussel, Engelandstraat 57, 1060 Brussel

Nijvel: donderdag 7 juni 2018 van 13u00 tot 16u30
KOBA Vision, Chaussée de Nivelles 167, 7181 Arquennes

Leopoldsburg: zaterdag 9 juni 2018 van 13u00 tot 16u30
KOBA Vision, De Oude Hoeven 6, 3971 Leopoldsburg

Gent: maandag 11 juni 2018 van 18u00 tot 20u30
KOBA Vision, Derbystraat 39B, 9051 Sint-Denijs- Westrem (Gent)

Antwerpen: donderdag 14 juni 2018 van 13u00 tot 16u30
Vlaamsoogpunt Antwerpen, Durletstraat 43, 2018 Antwerpen

 

Modulair Evolution 88

De Modular Evolution is ontwikkeld voor de professionele braillegebruiker. De modular maakt iedere werkplek optimaal toegankelijk en staat bovendien zijn mannetje in specifieke onderwijssituaties.

Met de Modular Evolution kun je gedetailleerd volgen hoe het brailleleesgedrag van de gebruiker is. Je kunt bij braille-instructie dan ook sneller en gerichter bijsturen. Als een leerling specifieke letters of woorden bijvoorbeeld trager leest, kan daar extra op getraind worden. Hierdoor wordt een sterk verbeterde leer curve bereikt.

De losse componenten van het Modular concept

De Modular Evolution is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 88 of 64 cellen. Het leesoppervlak is uitgevoerd met het revolutionaire “Active Tactile Control” (ATC). De kracht die de vingers op de braillepunten uitoefenen wordt continu gemeten, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om automatisch door te scrollen wanneer je met je vingers het einde van de leesregel bereikt. Ook is het mogelijk om de letter of het woord onder je vingers te laten uitspreken en je leessnelheid te meten. Kortom, ATC geeft een extra dminensie aan het besturen van een PC.

Naast ATC heeft de braille leesregel nog diverse andere besturingscomponenten:

 • 2 drievoudige functietoetsen (links/rechts) optimaal geplaatst aan het begin en einde van de leesregel
 • 8 extra ergonomisch geplaatste functietoetsen
 • 88 of 64 cursorrouting toetsen
 • 3 extra USB poorten voor diverse extra externe opties
 • 4 GB intern geheugen zodat ook alle data altijd toegankelijk is

Modular PC toetsenbord

Het Modular PC-toetsenbord is een volwaardig QWERTY-toetsenbord dat op de leesregel geklikt kan worden. Het toetsenbord heeft markeringen op diverse toetsen. De toetsen zijn voor de slechtziende gebruiker van letters in hoog contrast voorzien (wit op zwart).

Modular braille toetsenbord

Met het Modular brailletoetsenbord beschik je over acht ergonomisch geplaatste brailletoetsen. Ook beschikt het Modular brailletoetsenbord over een numeriek gedeelte en extra functietoetsen.

Het Modulare numerieke toetsenblok

Het Modular numerieke toetsenblok biedt diverse aanvullende mogelijkheden. Aan elk van de 16 toetsen kan specifieke functionaliteit toegekend worden. Zo kunnen de toetsen bijvoorbeeld gebruikt worden om diverse functies van een telefooncentrale direct te gebruiken.

De nieuwe dimensie van braille lezen (Active Tactiele Control)

Met de gepatenteerde actieve tactiele sensoren (ATC) kun je de PC rechtstreeks met je leespositie en leessnelheid besturen. Dit opent een totaal nieuwe manier van het besturen van de PC. Met behulp van ATC is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het lezen synchroon met de leespositie woorden of letters te laten uitspreken. ATC herkent het moment dat je aan het einde van de regel bent om dan automatisch naar de volgende regel te gaan. Zelfs als er meerdere vingers op de leesregel zijn, is ATC in staat om de leespositie betrouwbaar te meten.

ATC hulp functies

Voor de professionele gebruikers van de PC voegt ATC diverse zogenaamde hulp-functies toe:
Automatisch scrollen: als de totale regel gelezen is scrolt de leesregel automatisch naar de volgende regel
Snel lezen: een woord wordt gelezen wanneer de eerste letter aangeraakt wordt
De hele regel voorlezen: de regel kan volledig voorgelezen worden bij het aanraken van de leesregel
Spellen bij achteruit lezen: als een braille karakter twee keer gelezen wordt, dan wordt dit uitgesproken

Prijs

 • Modulair Evolution 88 met AZERTY en numeriek toetsenbord: € 13.750,00
 • Modulair Evolution 88 met braille en numeriek toetsenbord: € 14.365,00
 • Modulair Evolution 64 met AZERTY toetsenbord: € 10.550,00
 • Modulair Evolution 64 met braille toetsenbord: € 11.200,00

Ons assortiment bevat hoogwaardige producten van handloepen tot voorleesloepen, brailleleesregels en software.

Door eigen ontwikkeling en productie zijn we gespecialiseerd in beeldschermloepen, voorleesloepen en voorleesapparaten op maat. Zo vindt u bij ons loepen met een klein of groot scherm dat perfect bij uw gezichtsveld past!

 Voorleesloepen Vocatex

VoorleesloepDe Vocatex is een Full HD sprekende beeldschermloep die teksten en foto’s haarscherp vergroot. Gecombineerd met deingebouwde voorleesfunctie leest de Vocatex zelfs alle gedrukte teksten voor. Ideaal om met plezier de krant en tijdschriften te lezen of te laten voorlezen.

Voorleesapparaten EasyReader

VoorleestoestelDe EasyReader is een toestel dat teksten snel en nauwkeurig voorleest. De post, tijdschriften, kranten of boeken, binnen enkele seconden luistert u naar al uw gedrukte teksten met een natuurlijke stem.

Beeldschermloepen

BeeldschermloepOnze Full HD beeldschermloepen vergroten teksten en foto’s haarscherp. Ideaal om de krant en tijdschriften te lezen.

KOBA Vision helpt u…

… om het maximale uit uw restzicht te halen. Maak gebruik van onze ervaring, ons advies en ons uitgebreid productassortiment. Zodat u niet een beetje, maar optimaal kan zien. – Dat is onze belofte.

We weten waarover we het hebben

Ons team bestaat uit slechtziende medewerkers. We hebben meer dan 30 jaar ervaring en expertise.

Proefplaatsingen

Een aantal producten kunnen thuis of op het werk uitgeprobeerd worden. We stellen u graag vrijblijvend een toestel ter beschikking.

Ondersteuning

We helpen u bij het gebruik van onze producten. Of u nu éénmaal of meermaals beroep op onze expertise wil doen, wij staan voor u klaar.

 

Welkom bij KOBA Vision!

KOBA Vision adviseert, verkoopt en produceert hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn we specialist in leesoplossingen en hulpmiddelen om uw zelfstandigheid te bewaren. U bent steeds welkom in onze locaties te Gent, Leopoldsburg of Nijvel.

Sprekende televisie

Een televisie die alle handige informatie en de programmagids voorleest? Het bestaat! Deze nieuwe televisie zegt:

 • Het kanaalnummer
 • De naam van de zender
 • De titel van het programma
 • Het start- en einduur
 • De programmagids met alle zenders, programma's, start- en einduur
 • De bronnenlijst
 • Het volume
 • Het interne menu
 • ...

Op zoek naar hulpmiddelen om te lezen? Vind het meest geschikte toestel!

Vergrootglazen, beeldschermloepen, voorleesmachines, spraaksoftware voor de computer, toetsenborden met grote letters, kleurendetectors, Daisyspelers, …

Bibliotheek Turnhout
Kasteeldreef 10
2300 Turnhout

www.bibliotheekturnhout.be

ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2017 van 11 TOT 17 UUR

Demonstraties door KOBA Vision + infosessies van Vlaams Oogpunt

We nodigen u graag uit op onze Actilino demodagen in Gent op 16 november, in Leopoldsburg op 17 november en in Nijvel op 21 november.

Actilino demodagen

 • Gent: donderdag 16 november 2017 van 14u tot 17u
  Derbystraat 39, 9051 SINT-DENIJS-WESTREM
 • Leopoldsburg: vrijdag 17 november 2017 van 14u tot 17u
  De Oude Hoeven 6, 3971 LEOPOLDSBURG
 • Nijvel: dinsdag 21 november 2017 van 14u tot 17u
  Chaussée de Nivelles 167, 7181 ARQUENNES

Actilino

De Actilino is een super compacte 16 cellen brailleleesregel met notitiemogelijkheden. Braille wordt via de cellen weergegeven maar ook spraak kan met de ingebouwde luidspreker beluisterd worden. De Actilino heeft een stil brailletoetsenbord om apparaten te bedienen en om notities te nemen. Met de ingebouwde microfoon kan de Actilino zelfs gesprekken via Skype, FaceTime en WhatsApp maken. Actilino beschikt over de gepatenteerde ATC technologie (Active Tactile Control) om automatisch te lezen. De regel scrolt automatisch door op het einde van de leeslijn. Kortom de Actilino is een compacte alleskunner voor onderweg, op het werk, op school of thuis.

Meer informatie of maak een persoonlijke afspraak?

Contacteer ons via telefoon: 011 51 70 80 of e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Indien u een robotstem heeft in SuperNova dan is de juiste spraaksynthesizer niet geselecteerd. Volg deze procedure om de stem van hoge kwaliteit in te stellen:

Volg deze procedure om ZoomText te updaten naar de laatste nieuwe versie:

Update uw ZoomText 10.1 voor 26 januari 2017 naar ZoomText versie 10.11.7. Zonder deze update zal uw ZoomText niet meer starten na deze datum.

Enkel van toepassing voor ZoomText 10.1. Voor gebruikers van ZoomText 10.0, 9.1 en 9.0 is er geen probleem. Wanneer u ZoomText versie 9.x.x.xx of 10.0.xx.x is, moet u niets ondernemen. 

Volg deze procedure om ZoomText manueel naar de laatste versie te upgraden.

Volg deze procedure om het versienummer van uw ZoomText op te zoeken.

Het abonnement gesproken ondertitels kan u aanvragen via domiciliëring of doorlopende SEPA machtiging. Uw geeft hierbij uw bank de opdracht om elke maand het abonnement te betalen. Indien u het abonnement wenst te annuleren, dan kan u de domiciliëring of doorlopende SEPA machtiging laten stopzetten door uw bank.

 1. Ga naar de website www.gesproken-ondertitels.nl
 2. Klik op “Aanmelden”.
 3. Vul de AppID in.
  1. Ga in de app naar instellingen via het tandwieltje rechtsboven in het scherm. Kies rechtsboven vervolgens voor Info. Op deze pagina wordt de App ID getoond.
  2. De App ID bestaat uit 10 karakters, met in het midden van de reeks een verbindingsstreepje. Bijvoorbeeld ABCDE-12345.
 4. Klik op “Volgende”.
 5. Selecteer dat u de app gebruikt.
 6. Klik op “Volgende”.
 7. Vul nu uw adresgegevens in.
 8. Vul uw rekeningnummer en de naam van de rekening waarop de domiciliering moet gebeuren.
 9. Vink “Papieren machtiging” aan.
 10. Klik op “Volgende”.
 11. U krijgt nu een PDF document met de “Doorlopende SEPA machtiging”. Vul de plaats en de datum in en onderteken dit document.
 12. Stuur het getekende document op naar Solutions Radio BV.
  1. Via mail (scan) naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  2. Via de post naar:
   Solutions Radio BV
   Motorenweg 5k
   2623CR Delft
   Nederland
 13. Uw abonnement is nu in orde.
Logo Transkript

Transkript maakt lectuur en informatie toegankelijk voor alle mensen met een leesbeperking. Onder het motto “lees zoals je wil”, biedt Transkript boeken, tijdschriften en andere teksten aan in de gewenste leesvorm: in braille of grootletterdruk op maat, in gesproken vorm (Daisy) of als digitaal tekstbestand.

Transkript heeft Dag Allemaal, Humo, Knack, een gesproken actualiteitenblad of sportmagazine in haar gamma.

Draagbare beeldschermloep Clover 10
 • Extra groot contrastrijk 10" LED scherm
 • Eenvoudig in gebruik door grote voelbare knoppen
 • Vergroting van 2,2x tot 16x
 • HD beeldkwaliteit voor haarscherpe beelden
 • Dichtbij, veraf en spiegelmode
 • Beeldvastzetfunctie

€ 1350,00

Vrijdag 10 maart 2017
Zaterdag 11 maart 2017

Openingsuren: telkens van 10.00 tot 17.00 u.

Locatie

ANTWERP - expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Breng ons een bezoekje en ervaar zelf hoe je eenvoudig:

 • De krant, je post of tijdschriften leest of beluistert met de nieuwste loepen en voorleestoestellen
 • Zelfstandig werkt met iPhone en iPad
 • Online bankiert, online winkelt met schermuitlezers, braille of vergrotingssoftware
 • Je reis plant met het openbaar vervoer
 • Online Daisy boeken beluistert met de nieuwste Daisyspelers

Of volg van 14u tot 16u een workshop over het gebruik van brailleregels, notitietoestellen en schermuitleesprogramma’s. Dit is een interactieve workshop op inschrijving. Inschrijven kan per mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of via telefoon 011 51 70 80.

Logo nominatie Silmo d'Or

Voorleesloep Vocatex Plus 27 Full HD CURVED met gebogen schermDe nieuwe Vocatex is genomineerd voor de prijs Silmo d'Or in de categorie Low Vision op de prestigieuze beurs Silmo in Parijs. De innovatieprijs, Silmo d'Or plaatst creatieve en innovatieve producten in de kijker.

De Vocatex is een Full HD beeldschermloep die teksten en foto’s haarscherp vergroot. Gecombineerd met de ingebouwde voorleesfunctie leest de Vocatex alle gedrukte teksten voor. De nieuwe Vocatex heeft een gebogen scherm voor verhoogd leescomfort.

De nieuwe Vocatex ontdekken? Maak een afspraak in één van onze demozalen in Leopoldsburg, Gent of Nijvel, of bezoek ons tijdens de BrailleTech beurs op 13, 14 en 15 oktober te Brussel.

Labellezer PennyTalks

De labellezer PennyTALKS herkent etiketten en leest de zelf opgeslagen boodschap voor om uw dagelijks leven te organiseren. Ideaal voor het herkennen van uw CD's, medicijnen, levensmiddelen, kleding, ordners, etc.

€ 140,00

Hoe kan ik de Windows 10 update verbergen. Er komt steeds een venster op de voorgrond met de vraag om te upgraden.

Tijdens het werken met Internet Explorer krijg ik vaak de foutmelding. "Internet Explorer werkt niet meer". Ik gebruik het vergrotingsprogramma ZoomText.

ZoomText 10.1 is compatibel met Adobe Reader DC en 11. De meeste PDF-bestanden worden voorgelezen. Let op dat niet alle bestanden gelezen worden. Afhankelijk van hoe de bestanden zijn aangemaakt, worden ze al dan niet voorgelezen.

Logo VDAB

De overheid kan tussenkomen voor hulpmiddelen die u nodig hebt op het werk. De VDAB is hiervoor bevoegd. In tegenstelling tot hulpmiddelen voor privédoeleinden bestaan voor arbeidsgereedschap geen vastgestelde bedragen. Hulpmiddelen voor op het werk hebben dus geen financiële limiet, maar worden ingevuld naargelang de behoefte. Het doel van de overheid is immers u, als blinde of slechtziende aan het werk te houden. Zelfs bij het wijzigen van de arbeidssituatie kan een nieuwe aanvraag ingediend worden.

Logo Vlaanderen Onderwijs en Vorming

De Vlaamse overheid komt ook tussen voor hulpmiddelen op school. De Cel Speciale Onderwijsleermiddelen is verantwoordelijk voor de hulpmiddelen. In tegenstelling tot hulpmiddelen voor privédoeleinden bestaan voor onderwijsleermiddelen geen vastgestelde bedragen. Hulpmiddelen voor op school hebben dus geen financiële limiet, maar worden ingevuld naargelang de behoefte.

Mijn muis of de tekstcursor zijn onzichtbaar in ZoomText. Ze zijn helemaal verborgen of enkel verborgen wanneer ik over een knop of tekst beweeg.

De hulpmiddelenbeurs BrailleTech opent zijn deuren voor u van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 oktober 2015 in de lokalen van de Brailleliga in Brussel (Sint-Gillis), telkens van 10u tot 16u30.

Bureaublad  WIN + D of WIN + M
Sluiten ALT + F4
Wisselen tussen actieve vensters ALT + TAB
Rechter Muisklik  SHIFT + F10
Windows 10

Aanbeveling: Nog niet upgraden!

Draagbare compacte beeldschermloep 5 HD Clover met tekst geel op zwart
 • 5" LED scherm
 • Draagbaar door zijn zakformaat
 • Eenvoudig in gebruik
 • Vergroting van 3x tot 30x
 • Handvat
 • Beeldvastzetfunctie

€ 615,00

De Clover 5 HD is een draagbare beeldschermloep met een 5" (12,7 cm) scherm en ingebouwde batterij. Het toestel is compact en overal meeneembaar. De camera geeft een scherp en contrastrijk beeld. Ideaal om kleine stukken tekst te lezen.

Telefoon: 011 51 70 80

De kans is zeer klein dat er een defect of een probleem optreedt. Mocht er zich toch een probleem voordoen dan is het prettig te weten dat u contact kan opnemen met onze helpdesk. Ook als u vragen heeft over de bediening dan staan wij u graag te woord. U mag van ons verwachten dat wij u blijven ondersteunen, ook na afloop van de garantieperiode.

Het scherm wordt automatisch gedraaid naar landscape modus. Je draait dus het toestel zodat de brede kant boven en onder is. Dit is belangrijk om de juiste handelingen te doen.

 • Rechts naar links vegen: Ga je naar de volgende zender;
 • Links naar rechts vegen: Ga je naar de vorige zender;
 • Boven naar onder of onder naar boven: Stel de vertraging in om de ondertitels gelijkmatig met de ondertitels op televisie te lezen.

Rechtsboven bevindt zich het instellingenmenu waarbij de weergave aangepast kan worden.

TalkBack gebruiker

In plaats van de bewegingen met 1 vinger te doen, moeten de bewegingen met 2 vingers gedaan worden.

VoiceOver gebruiker

Zet VoiceOver uit tijdens het gebruiker van de app.

TIP: stel 3x drukken op de thuisknop in om VoiceOver in- en uit te schakelen bij de instellingen van VoiceOver.

 

Gesproken ondertitels

De ondertitels op televisie zijn niet of moeilijk leesbaar voor blinden en slechtzienden. Slechtzienden gebruikers ervaren meestal dat de ondertitels te snel voorbij gaan terwijl blinden de ondertitels niet kunnen lezen. Gesproken ondertitels zijn hiervoor een goede oplossing. Terwijl de uitzending opstaat, worden de ondertitels gesproken doorgegeven via een aparte luidspreker of een hoofdtelefoon.

Een app voor iOS (iPad, iPhone) of Android apparaten biedt de ideale oplossing om de ondertitels te beluisteren. In de praktijk heb je dus een smartphone of tablet nodig. Je kan hiervoor een bestaand toestel gebruiker door de app te installeren of een apart iOS of Android toestel aankopen dat je uitsluitend voor de gesproken ondertitels gebruikt.

Volgende Vlaamse TV-zenders zijn beschikbaar:

 • één
 • Canvas/Ketnet
 • VTM
 • 2BE
 • Vitaya
 • Vier
 • Vijf

De app kan 14 dagen uitgeprobeerd worden. Nadien moet u zich abonneren. Klik hier voor meer informatie.

Logo ZieZo Vlaanderen

Download hier uw gratis toegangskaart aangeboden door KOBA Vision!

Donderdag 26 maart 2015
Vrijdag 27 maart 2015
Zaterdag 28 maart 2015

Openingsuren: telkens van 10.00 tot 17.00 u.

Locatie

ANTWERP - expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Om de brailleprinter aan te sturen kan het programma Duxbury gebruikt worden. Met Duxbury wordt tekst vertaald naar braille en wordt de brailleprinter aangestuurd. De Nederlandse brailletabellen ondersteunen tekst naar braillevertaling in Grade 1 en Grade 2 (verkort). Duxbury heeft als voordeel dat er vanuit elk type document afgedrukt kan worden en dat de pagina layout geoptimaliseerd kan worden.

€ 615,00

Brailleleesregel Handy Tech Active Star 40

De nieuwe ster in de wereld van brailleleesregels!

De Handy Tech Active Star is een 40-cellige brailleleesregel en notietoestel in één. Dankzij de HID interface, koppelt de Active Star automatisch met elke computer zonder de installatie van een driver. De verbinding kan zowel via USB als draadloos (Bluetooth) met iOS, Android, Google OS, Windows of OSx. Het geïntegreerde toetsenbord en de gepatenteerde ATC-technologie bieden een unieke gebruiksgemak.