Skip to main content

Mail info@kobavision.be   Telefoon 011 51 70 80

Catalogus Worldwide Vision

KOBA Vision biedt de producten uit het gamma van Worldwide Vision aan. U vindt er een zeer ruime keuze aan hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden.
Opgelet: leveringsvoorwaarden verschillen t.o.v. Nederland.

http://www.worldwidevision.nl

Nederlandssprekend horloge Atomic

Dames- of herenhorloge van het merk Low Vision Design.

Het horloge spreekt zowel de tijd als de dag en datum uit door een enkele druk op de knop.

Voorzien van alarmfunctie. Doordat het radiogestuurd is, geeft het horloge steeds exact de juiste tijd weer.

Prijs: 130,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Keuken/dieetweegschaal Heidi Nederlandssprekend

Digitale Nederlandssprekende keukenweegschaal met een weegbereik van 1 tot 5000 gram. Weegt in stappen van 1 gram nauwkeurig, toevoegingen kunnen apart gewogen worden, referentiegewicht en herhaalfunctie, groot display (75 x 30 mm), volumeregeling en automatische uitschakeling, hoofdtelefoon- en adapteraansluiting, gewicht 636 gram, afmetingen 220 x 145 x 26.8-25.5 mm, kleur groen, incl. 4 AAA batterijen. Een optionele adapter kan aangekocht worden voor een meerprijs van 30,00 EUR.

Prijs: 140,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Personenweegschaal Medisana Nederlands-/Duits-/Frans-/Spaanssprekend

Personenweegschaal Medisana van veiligheidsglas met antislipstrepen, digitale Nederlands-/Duits-/Frans-/Spaanssprekende weegschaal met weegvermogen van 500 gram tot 180 kg, weegt in stappen van 100 gram nauwkeurig, groot LED-display (119 x 74 mm) met rode cijfers, volumeregeling, automatische uitschakeling, gewicht 3.1 kg, afmetingen 400 x 336 x 30 mm, incl. 4 AAA batterijen.

Prijs: 80,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Personenweegschaal HappyDay Nederlandssprekend

Personenweegschaal Happy Day met glasplaat van veiligheidsglas en antislipvlakken. De digitale Nederlandssprekende weegschaal heeft een weegbereik van 100 gram tot 200 kg, is tot 100 gram nauwkeurig en beschikt over een groot display (160 x 40 mm) met zwarte cijfers, een geheugen voor 5 verschillende personen, volumeregeling en herhaalfunctie tot max. 3 maal. De weegschaal schakelt automatisch uit, heeft een hoofdtelefoon/luidspreker- en adapteraansluiting, weegt 2 kg en meet 320 x 320 x 34 mm. Kleur antraciet. Incl. 4 AAA batterijen. Een optionele adapter kan aangekocht worden voor een meerprijs van 30,00 EUR.

Prijs: 150,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Easyvox Combi

Alarmklok Easyvox Combi, digitaal en analoog Nederlandssprekend met volumeregeling, tijds-, alarm-, dag- en kalenderfuncties worden uitgesproken. Melding analoge tijd is bv.: Zeventien minuten over twee in de namiddag. Gewicht 78 gram, afmetingen 60 x 60 x 19 mm, kleur groen met gele knop, incl. 2 AAA batterijen.

Prijs: 160,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Niveaudetector

Vloeistofniveau-indicator met geluidsignalen, geeft een waarschuwings- en continusignaal indien het niveau bereikt wordt c.q. bereikt is, incl. CR-2032 knoopcel.

Prijs: 25,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Sprekend horloge Nederlands rond model met professionele stem

SenseWorks Nederlandssprekend horloge van kunststof, rond model van 40 mm met keuze voor tijd- en alarmuitspraak in 24 of 12 uursklok met analoge melding bv.: "De tijd is vijf over twaalf in de middag", instellingen als tijd, alarm, sluimer- en uurfunctie worden geheel uitgesproken, zeer professionele stem en bediening bovenop, kunststof band, kleur zwart, incl. CR-2016 knoopcel.

Prijs: 30,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Colorino

Kleuren- en lichtdetector Colorino, Nederlandssprekend, onderscheidt ruim 100 kleurnuances, volumeregeling en oortelefoonaansluiting, gewicht circa 85 gram, afmetingen 110 x 50-39 x 25 mm, kleur zwart, incl. beschermetui en 2 AAA batterijen.

Prijs: 199,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Klok

Alarmklok SenseWorks Nederlandssprekend tafelmodel, groot digitaal display, met keuze voor tijd- en alarmuitspraak in 24 of 12 uursklok met analoge melding bv.: "De tijd is vijf over twaalf in de middag", instellingen als tijd, alarm, sluimer- en uurfunctie worden geheel uitgesproken, volumeschakelaar, zeer professionele stem en bediening met contrasterende, donkerblauwe toetsen, afmetingen 13 x 10 x 6.5 cm, kleur wit, excl. 2 AA batterijen.

€ 35,00

Prijs bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Penfriend

De PenFriend is een Nederlandssprekende labellezer voor het herkennen van uw CD's, medicijnen, levensmiddelen, kleding, ordners, etc. Geschikt voor 70 uren totale opnamecapaciteit met een variabele inspreektijd per label en volumeregeling. De PenFriend is ook te gebruiken voor MP3 boeken, als memorecorder en beschikt over een USB-, microfoon- en oortelefoonaansluiting. Gewicht 72 gram, afmetingen 160 x 25 mm, kleur zwart, incl., USB-kabel, halskoord, 2 AAA batterijen en maar liefst 2383 labels waaronder ook 48 waterbestendige varianten.

Prijs: 250,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Sherlock

Sherlock sprekende labellezer, Nederlandssprekend voor het herkennen van uw CD's, cassettes, kleding, medicijnen, levensmiddelen, ordners etc. Geschikt voor 1860 kunststof labels met een totale opnamecapaciteit van 2000 codes of 20 uren. De sherlock beschikt tevens over een volumeregeling en oortelefoonaansluiting. Gewicht circa 85 gram (incl. batterijen), afmetingen 110 x 50-39 x 25 mm, kleur rood, incl. 35 labels (waaronder 10 waterdichte varianten), beschermetui en 2 AAA batterijen.

Prijs: 260,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

Ray

Het kleine robuuste ultrasoon systeem dat u helpt bij het oriënteren. Ray is een elektronisch hulpmiddel dat optioneel met een taststok gebruikt kan worden. Het bekend maken van de omgeving kan gebeuren via akoestische signalen of via trillingen. De vormgeving is vergelijkbaar met deze van een zaklamp. Ray helpt u bij het vroegtijdig ontdekken van hindernissen en maakt het mogelijk bepaalde oriëntatiepunten makkelijk te herkennen zoals een portaal, bushokje, een openstaande deur.

Een ideale assistent bij het oversteken van een straat waarbij geparkeerde auto's vaak de weg versperren. Ray helpt u de plaats tussen 2 auto's te herkennen. Ray weegt slechts 60 G, past in ieders hand en kan makkelijk in een jas- of broekzak meegenomen worden zodat Ray steeds in handbereik is.

Prijs: 249,00 EUR

Prijzen bij afhaling. Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.

MileStone 312

Eenvoudige, kleine draagbare daisyspeler met SD-kaarten.

PTP1

Met deze handige DAISY speler en recorder kan je niet alleen digitale gesproken boeken of studieboeken afspelen, maar ook lezingen opnemen op school. Met een snelle druk op een toets breng je koppen in de opname en bespaart dit je tijd om later te navigeren en delen van de opname te verwijderen of in te voegen.

Plextalk Linio Pocket

‘s werelds eerste draagbare speler en recorder, speciaal ontworpen voor blinden, slechtzienden en personen met dyslexie om hun toegang te verlenen voor het streamen en downloaden van gesproken kranten, tijdschriften en DAISY boeken.

Plextalk Linio PTX1

Met de Plextalk Linio kan u online de gewenste boeken selecteren en lezen, u hoeft niet te wachten tot een CD geleverd wordt! Bekijk en deel de laatste nieuwtjes en artikels uit kranten en tijdschriften. De PLEXTALK Linio heeft een intern geheugen waarop u boeken, kranten of tijdschriften kan opslaan. Hiervoor is geen computer vereist!

PTN2

De Plextalk PTN2 is een veelzijdig en gebruiksvriendelijk tafelmodel Daisyspeler. Ideaal voor het lezen van boeken, maar ook voor het lezen van bijvoorbeeld tijdschriften. Het apparaat is geschikt voor het afspelen van de vertrouwde Daisy audiobestanden (bijvoorbeeld de Daisy CD’s). Het ingebouwde spraaksyntheseprogramma maakt het bovendien mogelijk om elektronische tekst (Word, txt, xml en html) af te spelen. Kortom, een praktische combinatie van moderne technologie met bedieningsgemak.

Gesproken ondertitels

De ondertitels op televisie zijn niet of moeilijk leesbaar voor blinden en slechtzienden. Slechtzienden gebruikers ervaren meestal dat de ondertitels te snel voorbij gaan terwijl blinden de ondertitels niet kunnen lezen. Gesproken ondertitels zijn hiervoor een goede oplossing. Terwijl de uitzending opstaat, worden de ondertitels gesproken doorgegeven via een aparte luidspreker of een hoofdtelefoon.

Een app voor iOS (iPad, iPhone) of Android apparaten biedt de ideale oplossing om de ondertitels te beluisteren. In de praktijk heb je dus een smartphone of tablet nodig. Je kan hiervoor een bestaand toestel gebruiker door de app te installeren of een apart iOS of Android toestel aankopen dat je uitsluitend voor de gesproken ondertitels gebruikt.

Volgende Vlaamse TV-zenders zijn beschikbaar:

  • één
  • Canvas/Ketnet
  • VTM
  • 2BE
  • Vitaya
  • Vier
  • Vijf

De app kan 14 dagen uitgeprobeerd worden. Nadien moet u zich abonneren. Klik hier voor meer informatie.