Skip to main content

Producten voor blinden en slechtzienden
Produits pour les aveugles et les malvoyants
Products for the blind and visually impaired

Modulair Evolution 88

De Modular Evolution is ontwikkeld voor de professionele braillegebruiker. De modular maakt iedere werkplek optimaal toegankelijk en staat bovendien zijn mannetje in specifieke onderwijssituaties.

Met de Modular Evolution kun je gedetailleerd volgen hoe het brailleleesgedrag van de gebruiker is. Je kunt bij braille-instructie dan ook sneller en gerichter bijsturen. Als een leerling specifieke letters of woorden bijvoorbeeld trager leest, kan daar extra op getraind worden. Hierdoor wordt een sterk verbeterde leer curve bereikt.

De losse componenten van het Modular concept

De Modular Evolution is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 88 of 64 cellen. Het leesoppervlak is uitgevoerd met het revolutionaire “Active Tactile Control” (ATC). De kracht die de vingers op de braillepunten uitoefenen wordt continu gemeten, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om automatisch door te scrollen wanneer je met je vingers het einde van de leesregel bereikt. Ook is het mogelijk om de letter of het woord onder je vingers te laten uitspreken en je leessnelheid te meten. Kortom, ATC geeft een extra dminensie aan het besturen van een PC.

Naast ATC heeft de braille leesregel nog diverse andere besturingscomponenten:

  • 2 drievoudige functietoetsen (links/rechts) optimaal geplaatst aan het begin en einde van de leesregel
  • 8 extra ergonomisch geplaatste functietoetsen
  • 88 of 64 cursorrouting toetsen
  • 3 extra USB poorten voor diverse extra externe opties
  • 4 GB intern geheugen zodat ook alle data altijd toegankelijk is

Modular PC toetsenbord

Het Modular PC-toetsenbord is een volwaardig QWERTY-toetsenbord dat op de leesregel geklikt kan worden. Het toetsenbord heeft markeringen op diverse toetsen. De toetsen zijn voor de slechtziende gebruiker van letters in hoog contrast voorzien (wit op zwart).

Modular braille toetsenbord

Met het Modular brailletoetsenbord beschik je over acht ergonomisch geplaatste brailletoetsen. Ook beschikt het Modular brailletoetsenbord over een numeriek gedeelte en extra functietoetsen.

Het Modulare numerieke toetsenblok

Het Modular numerieke toetsenblok biedt diverse aanvullende mogelijkheden. Aan elk van de 16 toetsen kan specifieke functionaliteit toegekend worden. Zo kunnen de toetsen bijvoorbeeld gebruikt worden om diverse functies van een telefooncentrale direct te gebruiken.

De nieuwe dimensie van braille lezen (Active Tactiele Control)

Met de gepatenteerde actieve tactiele sensoren (ATC) kun je de PC rechtstreeks met je leespositie en leessnelheid besturen. Dit opent een totaal nieuwe manier van het besturen van de PC. Met behulp van ATC is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het lezen synchroon met de leespositie woorden of letters te laten uitspreken. ATC herkent het moment dat je aan het einde van de regel bent om dan automatisch naar de volgende regel te gaan. Zelfs als er meerdere vingers op de leesregel zijn, is ATC in staat om de leespositie betrouwbaar te meten.

ATC hulp functies

Voor de professionele gebruikers van de PC voegt ATC diverse zogenaamde hulp-functies toe:
Automatisch scrollen: als de totale regel gelezen is scrolt de leesregel automatisch naar de volgende regel
Snel lezen: een woord wordt gelezen wanneer de eerste letter aangeraakt wordt
De hele regel voorlezen: de regel kan volledig voorgelezen worden bij het aanraken van de leesregel
Spellen bij achteruit lezen: als een braille karakter twee keer gelezen wordt, dan wordt dit uitgesproken

Prijs

  • Modulair Evolution 88 met AZERTY en numeriek toetsenbord: € 13.750,00
  • Modulair Evolution 88 met braille en numeriek toetsenbord: € 14.365,00
  • Modulair Evolution 64 met AZERTY toetsenbord: € 10.550,00
  • Modulair Evolution 64 met braille toetsenbord: € 11.200,00
Brailleleesregel Handy Tech Active Star 40

De nieuwe ster in de wereld van brailleleesregels!

De Handy Tech Active Star is een 40-cellige brailleleesregel en notietoestel in één. Dankzij de HID interface, koppelt de Active Star automatisch met elke computer zonder de installatie van een driver. De verbinding kan zowel via USB als draadloos (Bluetooth) met iOS, Android, Google OS, Windows of OSx. Het geïntegreerde toetsenbord en de gepatenteerde ATC-technologie bieden een unieke gebruiksgemak.

Brailleleesregel Handy Tech Basic Braille 40

De Basic Braille is een eenvoudige en draagbare brailleleesregel. De standaard versie van de Basic Braille is uitgerust met 40 braillecellen. Betaalbaar en eenvoud zijn de uitgangspunten voor het ontwerp. Daarnaast moet het apparaat inzetbaar zijn op een keur van apparaten en besturingssystemen.

Brailleleesregel Handy Tech Actilino

De Actilino is een super compacte 16 cellen brailleleesregel met notitiemogelijkheden. Braille wordt via de cellen weergegeven maar ook spraak kan met de ingebouwde luidspreker beluisterd worden. De Actilino heeft een stil brailletoetsenbord om apparaten te bedienen en om notities te nemen. Met de ingebouwde microfoon kan de Actilino zelfs gesprekken via Skype, FaceTime en WhatsApp maken. Actilino beschikt over de gepatenteerde ATC technologie (Active Tactile Control) om automatisch te lezen. De regel scrolt automatisch door op het einde van de leeslijn. Kortom de Actilino is een compacte alleskunner voor onderweg, op het werk, op school of thuis.

Brailleleesregel Handy Tech Active Braille

De Active Braille is de eerste 40-cellige brailleleesregel van HandyTech met het gepatenteerde Active Tactile Control (ATC).  Ervaar een optimale leeshouding met de ergonomisch gevormde holle braillecellen. Met Human Interface Device (HID) technologie is het niet meer nodig om stuurprogramma’s te installeren voor gebruik op de PC of MAC.

Brailleleesregel Handy Tech Braille Star 40

De Braille Star 40 is een ergonomisch geoptimaliseerde Braille leesregel met 40 piëzo-electrische braillecellen. Elk van deze cellen is uitgerust met een cursor positioneringtoets.  De Braille Star 40 is ontwikkeld om in combinatie met een notebook te gebruiken. De functie voor het nemen van notities is geïntegreerd. Dit maakt de Braille Star een echte ster. In combinatie met een toetsenbord kan de Braille Star 40 gebruikt worden als een zelfstandig notitietoestel. De Braille Star is extreem compact en uitgerust met zowel een seriële als een USB interface. Voor een kleine meerprijs is een Bluetooth® interface mogelijk voor draadloze verbindingen. De Braille Star 40 kan worden gebruikt in combinatie met de meeste notebooks. Het oppervlak waarop de notebook geplaatst wordt kan worden uitgeschoven en worden aangepast aan de individuele wensen. De Braille Star 40 wordt geleverd met een draagtas met schouderbanden die ook als rugtas gebruikt kan worden.

Brailleleesregel Handy Tech Easy Braille

Ondanks zijn geringe omvang is de Easy Braille een volwaardige brailleleesregel. De Easy Braille USB kan met behulp van een USB kabel worden aangesloten op uw PC. U hoeft dus naast de USB kabel geen andere kabels en ook geen batterijen te gebruiken.  Er is ook een Easy Braille met een Bluetooth® interface zodat u draadloos kunt koppelen met een PC, PDA of telefoon. Deze bevat wel 4 type AAA oplaadbare batterijen zodat geen enkele kabel noodzakelijk is. De Easy Braille heeft 40 piëzo-elektrische braillecellen. Elk van deze cellen is uitgerust met een  cursor positioneringtoets. Deze zorgt ervoor dat de cursor op de positie van de leesvinger wordt geplaatst terwijl u Braille leest.