Skip to main content

Producten voor blinden en slechtzienden
Produits pour les aveugles et les malvoyants
Products for the blind and visually impaired

Brailleleesregel Handy Tech Braille Star 40

De Braille Star 40 is een ergonomisch geoptimaliseerde Braille leesregel met 40 piëzo-electrische braillecellen. Elk van deze cellen is uitgerust met een cursor positioneringtoets.  De Braille Star 40 is ontwikkeld om in combinatie met een notebook te gebruiken. De functie voor het nemen van notities is geïntegreerd. Dit maakt de Braille Star een echte ster. In combinatie met een toetsenbord kan de Braille Star 40 gebruikt worden als een zelfstandig notitietoestel. De Braille Star is extreem compact en uitgerust met zowel een seriële als een USB interface. Voor een kleine meerprijs is een Bluetooth® interface mogelijk voor draadloze verbindingen. De Braille Star 40 kan worden gebruikt in combinatie met de meeste notebooks. Het oppervlak waarop de notebook geplaatst wordt kan worden uitgeschoven en worden aangepast aan de individuele wensen. De Braille Star 40 wordt geleverd met een draagtas met schouderbanden die ook als rugtas gebruikt kan worden.

Flexibele connectie

De Braille Star 40 is uitgerust met zowel een USB poort als een seriële interface hetgeen de flexibiliteit bevordert. Optioneel is de Braille Star 40 uit te breiden met een Bluetooth® interface. De Braille Star 40 kan worden gebruikt met diverse soorten schermleessoftware en met diverse besturingssystemen zoals Windows 95/98/2000/NT/ME/XP, Linux en Dos.

Notitieapparaat

De Braille Star 40 wordt een echte ster dankzij de mogelijkheid  om het, in combinatie met een toetsenbord, direct als notitieapparaat te gebruiken. De Braille Star 40 is licht en compact zodat het makkelijk kan worden meegenomen. De capaciteit van de batterij bedraagt 20 uur, dit is dus ideaal voor gebruik tijdens studies of op het werk.

Overtuigende flexibiliteit

Met slechts één toetsenbord kunt u notities nemen en de computer bedienen. Het toetsenbord is rechtstreeks met de Braille Star 40 verbonden. Er kan snel worden geschakeld tussen de stand voor het nemen van notities en de stand voor het computergebruik. Het oppervlak waarop de notebook wordt geplaatst kan eenvoudig worden aangepast door het verschuiven van het mechanisme. Overschakelen tussen USB en seriële poort kan rechtstreeks via een schakelaar op de Braille Star.

Eenvoudig bestanden overzetten

HTCom, het communicatieprogramma van Handy Tech zorgt ervoor dat het eenvoudig is om bestanden van de Braille Star 40 over te zetten naar uw PC. Teksten van uw PC kunnen met behulp van HTCom ook worden overgezet naar de Braille Star 40.

Het “drievoudige functie” concept

De drievoudige functietoetsen vormen een nieuw concept om vele verschillende functies uit te voeren met slechts één toets. De drievoudige functietoetsen activeren drie functies al naar gelang onderaan, bovenaan of in het midden van de knop wordt gedrukt. De drievoudige functietoetsen zijn ergonomisch geplaatst voor de lezende hand.

Ergonomisch geoptimaliseerd

De Braille Star is ergonomisch ontworpen. De braillecellen zijn holrond gevormd, zodat uw vingertoppen op een ergonomische wijze over de cel verplaatst kunnen worden. Als resultaat kunt u in een ontspannen houding lezen. De functietoetsen zijn geplaatst volgens de natuurlijke stand van de vingers en zijn dus ideaal voor ergonomische invoer. De holvormige drievoudige functietoetsen  zijn direct naast de braillecellen van de Braille Star geplaatst. Er is geen verloren ruimte tussen de braillecellen en de rand van het toetsenbord. De afstand tussen de brailleleesregel en het toetsenbord is minimaal, er bevinden zich geen storende toetsen in de tussenruimte.

Optioneel Bluetooth®  de draadloze technologie

Met de Bluetooth® draadloze verbinding kan de Braille Star 40 als leesregel gebruikt worden. Binnen een straal van 10 meter kunt u uw PC bedienen zonder lastige kabels. Met de Bluetooth® technologie kunt u uw Braille Star 40 gebruiken met uw organizer of mobiele telefoon. Laat je telefoontoestel gewoon in tas of koffer zitten en schrijf e-mails of SMS berichten wanneer u maar wilt.

Technische Specificaties

 • 40 Holvormige  Braillecellen
 • 40 Cursor positioneringtoetsen (“cursor routing”)
 • Extern toetsenbord voor invoer
 • USB en seriële connectie
 • 4 MB geheugen
 • 2 drievoudige functietoetsen
 • 8 functietoetsen
 • Capaciteit batterij: 20 uur
 • Snelle laadtijd (3uur)
 • Afmetingen : 331x227x24 mm (breedte x diepte x hoogte)
 • Hellend vlak uitschuifbaar tot 336 mm
 • Gewicht: 1,4 kg.
 • Draadloze Bluetooth® verbinding
 • Garantie: 3 jaar

Prijs

 • Braille Star 40: 6.450,00 EUR
 • Braille Star 80: 11.000,00 EUR

Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.
Wijzigingen van prijzen en specificaties onder voorbehoud.