Skip to main content

Mail info@kobavision.be   Telefoon 011 51 70 80

COBRA

COBRA overtreft iedere verwachting! COBRA vereenvoudigt het gebruik van Windows voor computergebruikers met een visuele handicap. COBRA bevat alle functies van een moderne screen reader, inclusief geïntegreerde schermvergroting, en is helemaal voorbereid op de toekomst. COBRA zet het belang van de gebruiker op de eerste plaats en genereert uitvoer in spraak en Braille alsmede schermvergroting. Ontdek nu de nieuwste versie van COBRA!

Screen reader gericht op de gebruiker en ontwikkeld voor de toekomst!

  • BAUM’s grote screen readerervaring op een totaal nieuw ontwikkelde basis;
  • Geïntegreerde beeldschermvergroting;
  • Geoptimaliseerde Braillepresentatie van informatie op de leesregel met Braillesplitsfunctie en Multi-Brailleondersteuning;
  • Uitermate geschikt voor TerminalServer en Remote Desktopomgeving!
  • UNIEK: COBRA herkent tekst die verwerkt is in grafieken en afbeeldingen.

Flexibel

Bij het gebruiken van computersoftware ondervinden blinde computergebruikers vaak problemen bij het bedienen ervan. COBRA maakt zulke programma’s toegankelijk in spraakuitvoer en optimaliseert de aangeboden informatie in een beter overzichtelijke vorm op een Brailleleesregel. Een overzicht van belangrijke informatie wordt ook weergegeven in de Braillemonitor bovenin het beeldscherm. Gebruikersgeörienteerde functies kunnen eenvoudig gepersonaliseerd worden om zodoende iedere gebruiker een persoonlijke en efficiënte werkwijze te garanderen.

Het systeem is uit te breiden middels scripting. Op deze manier biedt COBRA eenvoudig toegang tot veel meer andere computersoftware. Gebaseerd op Microsoft Visual Basic Scripting kunnen deze multi-scripts op deze wijze als extra aanvulling worden gebruikt. Een verzameling multi-scripts kan worden uitgebouwd tot een bibliotheek en kan te allen tijde worden aangesproken om specifieke problemen met bepaalde computersoftware op te lossen of een standaardinstelling aan te passen. COBRA werkt met unicode en derhalve zijn ook teksten in Arabisch, Hebreeuws en Cyrillisch/Russisch geen probleem.

U kunt uw bureaublad aanpassen naar uw eigen wensen en combineren met de functies welke u nodig heeft voor uw persoonlijke werkomgeving. U kunt snel omschakelen tussen 2 modi, bijv. elementmodus of regelmodus. Multi-scripts gebaseerd op Microsoft Visual Basic Scripting en Windows gebruikersspecifieke instellingen ronden het takenpakket naar boven af.

Gebruikersprofielen

COBRA slaat alle persoonlijke instellingen op in gebruikersprofielen. Meerdere gebruikers kunnen op deze manier van dezelfde computer gebruik maken. Zo heeft elke gebruiker te allen tijde toegang tot zijn eigen instellingen. De diverse profielen blijven bestaan - ook na een update van COBRA.

Braillepresentatie

Voor trainingsdoeleinden wordt de Braille-uitvoer op de Brailleleesregel als tekst bovenin het beeldscherm voor een ziende weergegeven. COBRA maakt gebruik van een krachtige Braille Engine om de Braille-uitvoer optimaal op een Brailleleesregel weer te geven. COBRA kan omschakelen tussen volschrift Braille (Grade I) en kortschrift (Grade II) door één toetsdruk. Het invoeren van Braille via het standaard computertoetsenbord is ook in een handomdraai mogelijk. COBRA biedt echter nog twee totaal nieuwe functies:

  • Braillesplitsfunctie – het opsplitsen van een Brailleleesregel - verschillende soorten informatie worden op dezelfde leesregel weergegeven
  • Multi-Braille – Brailleleesregels geven gelijktijdig dezelfde informatie weer

Meer dan 140 verschillende types Brailleleesregels van verschillende merken worden in COBRA ondersteund door COBRA’s Braille Server. Ook TerminalServer en Remote Desktopomgevingen zijn voor COBRA geen probleem. Lokaal geïnstalleerde leesregels nemen COBRA’s Braille-uitvoer van een TerminalServer naadloos over - ook indien aangestuurd door scripts via Remote. Ook de schermvergroting voor slechtziende gebruikers wordt door COBRA verzorgd in een TerminalServer-omgeving.

TASO®-modules

Het principe van de TASO®-schuifregelaars staat gebruikers toe een snel overzicht te verkrijgen van de grafische opbouw en inhoud van het beeldscherm. Met de TASO®modules kunt u in twee dimensies beedscherminformatie opvragen met de optionele horizontale en verticale schuifregelaars gecombineerd met geluidssignalen.

Geïntegreerde beeldschermvergroting

COBRA Zoom is een krachtige schermvergrotingssoftware welke snel en eenvoudig bestuurd kan worden via het toetsenbord of via de optionele TASO®-modules of ook met de als extra verkrijgbare VarioPro Vergrotingsmodule. U kunt van 1x tot 32x vergroten met volledige controle over presentatie zoals bijv. kleuren, contrast en negatief. Er zijn vele vergrotingsfuncties: volledig scherm, gesplitst scherm, onder of boven, links of rechts, vergrootglasfunctie, verzachten van randen, etc. COBRA Zoom kan ook prima functioneren binnen TerminalServeromgevingen.

Gebruikersgeörienteerde screen reader – ontworpen voor vandaag en voor de toekomst!

COBRA-Explorer

COBRA ondersteunt toegang tot het Internet. COBRA Explorer is naadloos geïntegreerd in COBRA en is een eenvoudige manier voor het bekijken van alle soorten HTML-teksten en PDFbestanden zonder het gebruik van plug-ins. COBRA-Explorer werkt binnen Internet Explorer en FireFox voor internet surfen maar ook om PDF-bestanden in Adobe Reader te lezen of HTML-mails in Outlook of Outlook Express en alle andere situaties waar tekst gepresenteerd wordt als HTML.

Uniek in de wereld! OCR-tekstherkenning

Voor de eerste keer ter wereld in de ontwikkeling van screen readers heeft COBRA nu tekstherkenning geïntegreerd in haar screen reader. COBRA herkent tekst die verwerkt is in grafieken en afbeeldingen, analyseert dit en presenteert de leesbare en herkenbare tekst in zowel spraakuitvoer en/of Braille-uitvoer. Voorheen ontoegankelijke gedeelten van softwareprogramma’s en websites kunnen nu voor het eerst gelezen worden.

Tekstbouwstenen (AutoText)

Deze functionaliteit is voor gebruikers die vaak gebruik maken van terugkerende tekstbouwstenen voor gestandaardiseerde teksten of bepaalde frases (bijv. signaturen). Eigen teksten kunnen aangemaakt en opgeslagen worden als vooraf gedefinieerde AutoText en toegepast worden waar de gebruiker dit wenst. Dit laat de gebruiker sneller en efficiënter werken.

Akoestische zandloper

Softwareprogramma’s met groot processorgebruik vragen veel capaciteit van een PC. Hierdoor kan de snelheid van andere programma’s sterk teruglopen. Wanneer dit gebeurt is het juist voor blinde en slechtziende computergebruikers onduidelijk wat het systeem dan doet. De zandloper lost dit probleem op en rapporteert over de processorsnelheid van het systeem met metronoomachtige signalen.

Prijs

  • COBRA Zoom met schermvergroting en spraakuitvoer: 700,00 EUR
  • COBRA Braille met Braille- en spraakuitvoer: 1.850,00 EUR
  • COBRA Pro met Braille-uitvoer, spraakuitvoer en schermvergroting: 2.450,00 EUR

Prijzen inclusief btw en recupel/verwijderingsbijdrage.
Wijzigingen van prijzen en specificaties onder voorbehoud.