Skip to main content

Producten voor blinden en slechtzienden
Produits pour les aveugles et les malvoyants
Products for the blind and visually impaired

KOBA Vision - Geproduceerd en ontwikkeld in België!

belgiumKOBA Vision werd opgericht in 1988 door de slechtziende elektronica ingenieur Johan Haagdorens. Zijn zoektocht naar een leestoestel met groot scherm was de drijfveer om zelf beeldschermloepen te ontwikkelen.

Het resultaat was een beeldschermloep van hoge kwaliteit die specifiek voorzag in de behoeften van slechtzienden.

Vandaag staat KOBA Vision bekend als ‘s werelds meest innovatieve producent. De gepatenteerde voorleesloep Vocatex, high definition camera’s, grote beeldschermen en het meest eenvoudige voorleestoestel EasyReader voor blinden zijn slechts enkele voorbeelden waarbij KOBA Vision een pionier in de sector is.

Een team van 11 mensen staat in voor verkoop, ontwikkeling en productie. Samen met ons wereldwijd verkoopsnetwerk staan we garant voor de beste kwaliteit en een oplossing op maat voor elke slechtziende of blinde gebruiker.

Video: Klik in het midden op de pijl om de video te starten.

Macula Degeneratie

Johan HaagdorensIn 1978 werd Macula Degeneratie bij Johan Haagdorens vastgesteld. Zijn centraal gezichtsveld was beperkt waardoor lezen onmogelijk werd.

“Plots stortte mijn wereld in. Het besef om als slechtziende door het leven te moeten gaan is echt een moeilijk proces. Ik besefte gelukkig snel dat stil zitten geen optie was en ik heb me 2 doelen opgelegd. Mijn eerste doel was om iets te betekenen in de wereld van blinden en slechtzienden en mijn tweede doel was een Afrika reis.”

Ondertussen trok ik met de tent door Namibië en ontwikkelde we de fantastische voorleesloep Vocatex. Ik ben echt fier dat KOBA Vision het leven van veel slechtzienden veranderd heeft.”

Vandaag zet KOBA Vision zich meer dan ooit in om slechtziende en blinde gebruikers unieke, gebruiksvriendelijke maar toch doordachte producten aan te bieden, gekoppeld aan een uitmuntende service.

 

Een tijdlijn van innovatie en ontwikkeling

1988  Oprichting KOBA Vision. De naam KOBA is een samentrekking van de 2 zonen Koen en Bart. 
1992 Eerste kleuren beeldschermloep.
1994 Beeldschermloep met autofocus.
1998  Scanner/Voorleestoestel EasyReader. De EasyReader is een revolutionair voorleessysteem om teksten in te scannen en snel en eenvoudig voor te laten lezen.
2007   De eerste beeldschermloep met een High Definition camera
2009   De gepatenteerde voorleesloep Vocatex komt op de markt. De wereld van slechtzienden kijkt verbaasd. Een droom wordt werkelijkheid. Teksten worden snel en correct voorgelezen door simpelweg de voor te lezen tekst te selecteren op het scherm. Lezen is terug ontspannend zelfs met een gezichtsscherpte van 2 op 100. De Vocatex is vanaf nu de referentie binnen de sector met een wereldwijd succes als gevolg!
2011   De voorleesloep Vocatex met continue leesfunctie. Lange teksten worden zonder pauzes gelezen. Een echte verbetering. Samen met de nu 32 beschikbare talen is de Vocatex nu echt top!
2012   Een nieuw scanner/voorleestoestel. De nieuwe EasyReader wordt geïntroduceerd. Ondanks het feit dat de concurrentie kiest voor voorleessystemen gekoppeld aan een camera blijft KOBA overtuigd van het intitiële opzet met scanner. Dankzij een verbeterde technologie koppelt de nieuwe EasyReader het reeds bestaande gebruiksgemak aan uitmuntende prestaties op vlak van snelheid en nauwkeurigheid. Geloof in eigen ideeën en een grondige analyse van de behoeftes van de eindgebruiker worden eens te meer beloond met uitmuntende verkoopscijfers!
2014   De eerste Arabische en Hebreeuwse voorleesloep Vocatex en scanner EasyReader zijn een feit. Eindelijk een echte voorleesoplossing voor de Arabische en Hebreeuwse wereld.

Video: Klik in het midden op de pijl om de video te starten.

Advies en begeleiding

Onze 3 Belgische vestigingen in Leopoldsburg, Gent en Nijvel staat garant voor een persoonlijk advies, demonstratie of opleiding. Wij begeleiden u graag in uw zoektocht naar geschikte hulpmiddelen. Een bezoek aan ons low vision centrum begeleidt u in uw zoektocht naar hulpmiddelen. Ons doel is een herwonnen zelfstandigheid door u terug te doen laten lezen of te doen laten werken. met computer zodat u uw zelfstandigheid bewaart.

Wat houdt een advies in?

  • Meting van de gezichtsscherpte en leessnelheid
  • Meting van het gezichtsveld
  • Informatie over de aandoening met toekomstgericht perspectief
  • Begeleiding in het kiezen van het juiste hulpmiddel. Alle functies en kenmerken worden toegelicht en persoonlijk toegepast.
  • Begeleiding naar een eventuele terugbetaling
  • Begeleiding naar een eventuele opleiding

Ons buitenlands verkoopsnetwerk wordt zorgvuldig geselecteerd om u de beste service te kunnen bieden.